Széchenyi 2020 program

Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap

Autizmus spektrum zavar diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése
Elérhetőségeink
  • Telefon: +36 1 422 1744
  • Mobil: +36 30 251 7535
  • E-mail: info[kukac]nanotrade.hu
  • Cím: 1042 Budapest, Árpád út 42.

A webáruház raktárkészlet információkat NEM tartalmaz!

Az aktuális készletről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Összehasonlítás
Térkép

Széchenyi 2020 fejlesztési program

Nanotrade_ASDD_palyazat_2016

 

2016.12.22.

ARD Medical Kft.

Sajtóközlemény        

Uniós támogatásból valósul meg Az autizmus spektrum zavar diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése

Az ARD MEDICAL Kft. és NANOTRADE Kft. által alakított konzorcium 329,74 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében. A projekt célja olyan diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése, amely elősegíti az autizmus spektrum zavar korai és objektív azonosítását.

 

A konzorciumvezető ARD MEDICAL Kft. 2003-as megalakulása óta végzi egészségmegőrző eszközök kis és nagykereskedelmét, illetve egészségügyi műszerek, eljárások fejlesztését. Konzorciumi partnere NANOTRADE Kft. 2000 óta foglalkozik egyedi szoftverek fejlesztésével, valamint kis- és középvállalkozások informatikai rendszerének kiépítésével és üzemeltetésével. A két cég hosszú távú üzleti stratégiáját szem előtt tartva közös fejlesztési projektet indított, melyhez a GINOP-2.1.1-15-2016-00857 azonosítószámú pályázat keretében 66,44%-os mértékű, 329,74 millió forint vissza nem terítendő támogatást nyert el. Az összességében 496,29 millió forint összköltségvetésű, komplex kutatás-fejlesztési projekt várhatóan 2018. október 14-én zárul.

 

A projekt során a magas autizmus rizikójú csoportba tartozó gyermekek speciális tekintetmintázatának vizsgálata, a vonatkozó tudományos eredmények bővítése, illetve gyakorlati felhasználása valósul meg. A projekt keretében kifejleszteni kívánt eszközrendszer az ASD gyanús gyermekek diagnosztikáját segíti azzal, hogy képes rögzíteni, automatikusan elemezni és kiértékelni a vizsgált gyermekek reakcióját a vizuális ingerekre. A megoldás segítségével a szakemberek már egy éves kor alatt támpontot kapnak arra nézve, hogy a vizsgált csecsemő tekintetmintázatában találhatók-e olyan elemek, melyek ASD gyanúját vetik fel. A szakemberek és az érintett szülők részéről így korábban lesz lehetőség a gyermekek számára alkalmas korai fejlesztés elindítására és a legmegfelelőbb életkörülmények megteremtésére.

További információ kérhető:

Tóth László Lénárd

info@ard-medical.hu

Webáruház készítés