Széchenyi 2020 program

Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap

Autizmus spektrum zavar diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése
Elérhetőségeink
  • Telefon: +36 1 422 1744
  • Mobil: +36 30 251 7535
  • E-mail: info[kukac]nanotrade.hu
  • Cím: 1042 Budapest, Árpád út 42.

A webáruház raktárkészlet információkat NEM tartalmaz!

Az aktuális készletről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Összehasonlítás
Térkép

Autizmus spektrum zavar diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése

Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

Sajtóközlemény

Uniós támogatásból valósult meg az autizmus spektrum zavar diagnosztikát segítő rendszer fejlesztése

2020 / 06 / 16

  Az ARD MEDICAL Kft. és NANOTRADE Kft. által alakított konzorcium sikerrel zárta fejlesztési projektjét, melynek célja az autizmus spektrum zavar korai és objektív azonosítását segítő rendszer kifejlesztése volt.
  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében összesen 329,74 millió forint összegű vissza nem terítendő európai uniós támogatásban részesült.  

 

A konzorciumvezető ARD MEDICAL Kft. 2003-as megalakulása óta végzi egészségmegőrző eszközök kis és nagykereskedelmét, illetve egészségügyi műszerek, eljárások fejlesztését. Konzorciumi partnere NANOTRADE Kft. 2000 óta foglalkozik egyedi szoftverek fejlesztésével, kis- és középvállalkozások informatikai rendszerének kiépítésével, üzemeltetésével és informatikai eszközök kereskedelmével. A konzorcium által megvalósított 496,29 millió forint összköltségvetésű, komplex kutatás-fejlesztési projekt a GINOP-2.1.1-15-2016-00857 azonosítószámú pályázat keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból összesen 329,74 millió forint összegű, 66,44%-os mértékű vissza nem terítendő támogatásban részesült.

 

A támogatás segítségével a magas autizmus rizikójú csoportba tartozó gyermekek speciális tekintetmintázatának vizsgálata, a vonatkozó tudományos eredmények bővítése és azok gyakorlati felhasználása valósult meg. A fejlesztés eredményeként létrejött eszközrendszer képes rögzíteni, automatikusan elemezni és kiértékelni a gyermekek vizuális ingerekre adott reakcióit. A rendszerrel már a gyermekek korai életszakaszában valósíthatók meg olyan speciális vizsgálatok, mellyel a szakemberek objektív információt kapnak a gyermek tekintetmintázatában megtalálható autizmus spektrum zavarra utaló jelekről. Az így kapott eredmények segítségével lehetőség nyílik az érintett gyermekek korai diagnosztizálására, korai fejlesztőprogramok kialakítására és elindítására, valamint a megfelelő életkörülmények megteremtésére. A fejlesztés eredményeként létrejövő rendszer és szolgáltatás a nemzetközi szakmai fórumokon, kiállításokon történő bemutatást követően várhatóan a következő évben kerül piaci bevezetésre.

 

További információ kérhető:
Tóth László Lénárd
info@ard-medical.hu

Webáruház készítés